категорії: новина

Патріотичний позитив від Одеси до Львова: одеський гурт «Друже Музико» вирушає на етнофестиваль «Підкамінь» на Львівщині

Одеситам до душі ідея фестивалю, тож обіцяють привезти побільше пісень-гостинців

теґи: Друже Музико, Етно, Одеса, Підкамінь, рок, фестиваль

 

Одеські  музиканти привезуть на Львівщину етно-драйв і патріотичний позитив: стартує Етнофестиваль «Підкамінь»-2012, на сцені котрого цьогоріч гратиме формація патріотичного позитиву «ДРУЖЕ МУЗИКО» з Одеси.  Музиканти з «Перлини побіля моря» вже  встигли гарно пофестивалити, а втім це мистецьке дійство для них особливе:

 

«Беремо участь у різних фестивалях, але вважаємо, що саме «Підкамінь» є одним з найкращих та поважних фестивалів фолк-рокової музики в Україні», – акцентує фронтмен гурту «ДРУЖЕ МУЗИКО» Максим Трубніков.

 

І не лише один із найкращих, на думку музикантів,  а ще й  один із наймасштабніших. Цього року фестиваль «Підкамінь» гудітиме цілих п’ять днів. Організатори вдалися  до своєрідного експерименту – зробили програму довшою і  розбили її на тематичні блоки. Одеський  гурт «ДРУЖЕ МУЗИКО» запросили на етно-вечір – закриття «Підкаменю». Одесити вже підготували своє етно-блоюз-рок  частування  спеціально для  етно-вечора славнозвісного етнофестивалю. Одеські музиканти відзначають доцільність жанрового поділу, адже аж ніяк не всі  гості фестивалю можуть кинути справи на всі п’ять днів, а так кожен отримує гарний шанс послухати саме ту музику, котра йому до смаку.

 

Самі «ДРУЖЕ МУЗИКО» обіцяють, як  завше, щедро обдарувати усіх фестивальників патріотичним позитивом і музичним драйвом. Зокрема, етно-блюз-рок ватага з Одеси  виконає свій синґл «Патріот», котрий став «Піснею липня», здобувши перемогу в опитуванні від «Молодого радіо». Нові співанки – «Українки»,  «Якби мені черевики» (на слова Т.Шевченка) та пісня-кредо «Кобзарський Заповіт» – одесити вже успішно випробували на рівненській публіці  наприкінці липня під час  Відкритого молодіжного фестивалю «Горлиця»: патріотичному  драйву і позитиву не змогла стати на заваді навіть негода!

 

А з етнофестивалем «Підкамінь» формацію патріотичного позитиву пов’язують не л

ише нитки фолк-року –  погляди, принципи та ідеї перегукуються, зокрема у питанні «вишиванкового дрес-коду»:

 

«Безкоштовний вхід у вишиванках  вважаємо правильним ходом, адже  це створює блаженну атмосферу етнофестивалю та поширює українське.  Ми, проводячи «Українські вечорниці» в Одесі повністю підтримуємо цю ідею: якщо ти у вишиванці – тобі до нас!»

 

Західну Україну можна величати  фестивальною землею – тут вміють влаштовувати і масштабні мистецькі дійства на кшталт «Підкаменю»і порівняно тихі фести, як то фестиваль овечої бринзи. Одещина, звідки родом гурт «ДРУЖЕ МУЗИКО», дещо  поступається фестивальному ентузіазму, однак Південь буде вчитися у ЗАхода, – обіцяє фронтмен команди Максим Трубніков:

 

«Повчитися справді є чому – розмах фестивалів Західної України вражає. Гадаю та сподіваюся, що саме гурт «Друже Музико» з часом зможе створити фестиваль на Одещині, який буду також вважатися в Україні вагомим та неменш креативним.»

 

А тим часом зустрічайте одеську формацію патріотичного позитиву "ДРУЖЕ МУЗИКО"  12 серпня о 18:00 на Львівщині – на сцені фестивалю «Підкамінь»!